Selamat Datang ke blog SK Beringis, Papar, Sabah. Terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog kami. Semoga hari anda sentiasa ceria dan bahagia. Jumpa lagi!

Rabu, 27 Februari 2013

PROGRAM BERSAMA MENGGAPAI HARAPAN

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulilah, syukur ke hadrat Ilahi, pada hari ini kami telah mengadakan "Program Bersama Menggapai Harapan". Program ini merupakan program yang melibatkan semua murid Tahun 6 2013 dengan kerjasama semua guru, ibu bapa murid Tahun 6 dan PIBG sekolah.

Antara objektif pelaksanaan program ini adalah untuk membentuk calon yang bersemangat, berkeyakinan dan berkemahuan untuk mencapai matlamat. Selain itu, ia juga diadakan sebagai salah satu galakkan kepada  ibu bapa agar memberi sokongan moral, tenaga dan kewangan demi kejayaan anak-anak.Majlis dimulai dengan bacaan doa oleh Adik Fakhrul Naim
                                   
Tayangan Slaid Peningkatan UPSR oleh Puan Baizura
Bacaan Ikrar Aku Janji Murid Tahun 2013
Guru Besar, guru-guru penolong kanan & Pengerusi PIBG
Ibu bapa , guru menulis kata-kata semangat & murid menulis target masing-masing di kain rentang

 Seterusnya, majlis diakhiri dengan sesi penyerahan anak angkat kepada semua guru SK Beringis. Setiap murid Tahun 6 menerima ibu atau bapa angkat dari kalangan guru agar mampu menyediakan calon yang bersedia menghadapi peperiksaan dan mampu mengatasi masalah. Berikut adalah antara gambar semasa sesi penyerahan tersebut berlangsung.

Semoga dengan terlaksananya program pada hari ini diharap mampu melonjakkan prestasi UPSR, dan pencapaian lain samaada dari sudut kurikulum, kokurikulum, akhlak & sahsiah murid-murid SK Beringis. Insyaallah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan